Ana Sayfa Vergi Devlet daireleri ile yapılan ve sipariş üzerine tasarlanacak ürünlere ait sözleşme 5746...

Devlet daireleri ile yapılan ve sipariş üzerine tasarlanacak ürünlere ait sözleşme 5746 sayılı kanun kapsamında damga vergisinden muaf mıdır?

Devlet daireleri ile yapılan ve sipariş üzerine tasarlanacak ürünlere ait sözleşme 5746 sayılı kanun kapsamında damga vergisinden muaf mıdır?

513
0

Konu: 5746 sayılı Kanun kapsamında sözleşme damga vergisi

…Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü tarafından şirketinize ihale edilen “… TV Programı Hizmet Alımı İşi”ne ilişkin alınan ihale kararı ve sözleşmenin 5746 sayılı Kanun kapsamında damga vergisinden istisna olup olmadığı…

…şirketiniz ile Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü arasında “…TV Programı” hizmet alımına yönelik olarak …/…/2017 tarihinde imzalanan sözleşme konusu işin, 5746 sayılı Kanun kapsamında sözleşme çerçevesinde siparişe dayalı olarak yürütülen tasarım faaliyeti olduğunun Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından alınacak bir yazı ile tevsiki halinde, söz konusu işe yönelik alınan ihale kararı ve sözleşmeye damga vergisi istisnası uygulanması mümkün bulunmaktadır.

 


Kaynak: Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı Gelir Kanunları Gelir Vergileri Grup Müdürlüğü02.08.2019 90792880-155.15[5322]-261426 Sayılı Özelge
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikMeksika’da işsizlik oranı Ekim 2019’da %3,6 oranında arttı
Sonraki İçerikVatan hizmetleri kapsamında ödenen ücretler gelir vergisi istisnası kapsamında mıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz