Ana Sayfa Çalışma Hayatı Devamsızlık nedeniyle işe gelmeyen personeli işten çıkartabilir miyiz?

    Devamsızlık nedeniyle işe gelmeyen personeli işten çıkartabilir miyiz?

    Evde Covid olan kişi ile birlikte karantinada olduğu için işe gelemeyen kişilerin SGK bildirim kodu ne olacaktır?, Devamsızlık nedeniyle işten çıkartma yasak kapsamında mıdır?

    801
    0

    Devamsızlık nedeni ile işten işçi çıkartırsak işten çıkartma yasağı cezası ile karşı karşıya kalmış olur muyuz?

    İşçinin devamsızlığı 25/II ye girer ve fesih yasağı kapsamında değildir.

    Ev içinde Covid 19 olan kişi var. Kendisi istirahatli ama ev halkına komple 14 gün karantina verilmiştir. Tedbir amaçlı 14 günlük karantina sürecinde işe gelmiyor ve işçinin maaşında kesilme durumunda eksik gün kod ne olur?

    10 genel hayatı etkileyen nedenler ile bildirilmesi gerekiyor.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikLogo Bordro Plus – Bordro işleme ve takip programı
    Sonraki İçerikLogo e-Devlet çözümleri – e-fatura, e-arşiv, e-irsaliye ve e-devlet ile tam uyumluluk.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz