Ana Sayfa Vergi Defter Tutma Hadleri – 2017 Yılı için

    Defter Tutma Hadleri – 2017 Yılı için

    1793
    0

    Vergi Usul Kanununun 476 Sıra nolu genel tebliği ile İşletme esasına göre defter tutan vergi yükümlülerinin 2017 yılında aşağıdaki tabloda yazılı kriterleri sağlayanların Bilanço esasına göre defter tutmak zorunda oldukları belirtilmiştir.

    2018 Yılında kullanılacak defterlerin tasdik edilmeden önce İşletme esasına göre defter tutan gelir ergisi mükelleflerinin Bilanço esasına geçmeyi zorunlu kılan hadleri geçip geçmediklerini kontrol etmeleri gerekmektedir.

    Kaynak: Gelir idaresi Başkanlığı

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerik2017 Yılı İçin Farklı Ücretlerin Vergi Ve SSK Maliyeti Tablosu
    Sonraki İçerikEvinizin Bir Bölümünü Ticari veya Serbest Meslek Faaliyeti İçin İşyeri Olarak Kullanırsanız Gelir Vergisi Stopajı Nasıl Hesaplanır Ve Beyan Edilir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz