Ana Sayfa Vergi Defter beyan sistemine tabi gerçek kişiler varlık barışı kapsamında faydalandığı tutarı ticari...

    Defter beyan sistemine tabi gerçek kişiler varlık barışı kapsamında faydalandığı tutarı ticari defterlerine kayıt etmeli midir?

    Varlık barışı için yapılan beyana ilişkin değerler sizin de belirttiğiniz gibi ticari deftere kaydı yapılacaktır. Kayıt yapılmasının ihtiyariliği olmadığı görüşündeyiz.

    806
    0
    Serbest meslek faaliyeti yürüten gelir vergisi mükelleflerinin Türkiye’de bulunan ve banka kayıtlarında yer almayan Türk lirası cinsinden paralarını 7256 Sayılı Kanun kapsamında banka hesaplarına sokmaları ve 30.06.2021’e kadar vergi dairesine bildirmeleri halinde, bu paraların defter kayıtlarına alınması zorunlu mudur?

    Varlık barışı için yapılan beyana ilişkin değerler sizin de belirttiğiniz gibi ticari deftere kaydı yapılacaktır. Kayıt yapılmasının ihtiyariliği olmadığı görüşündeyiz.

    Defter beyan sisteminde nasıl bir kayıt yapılacağı konusunda bilgimiz yok.

    Muhtemelen GİB bu konuda DBS bir değişikli (yazılım) yapacaktır. Beklemenizi öneririz.


    24 Aralıkta uzlaşmaya gireceğiz, uzlaşırsak borç kesinleşmiş olur mu? 7256 sy yasadan faydalanabilir miyiz?

    Uzlaşma sağlansa da sağlanmasa da 7256 sayılı yasadan yararlanılamaz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSGK Primi, damga vergisi, özel işlem vergisi ve eğitime katkı payı alacaklarının genel olarak hesaplanması
    Sonraki İçerikTürkiye’nin ham çelik üretimi, 2020 yılının Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %19,4 oranında arttı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz