Ana Sayfa Muhasebe Çuval ile yapmış olduğumuz teslimler için Gekap beyannamesi vermeli miyiz?

    Çuval ile yapmış olduğumuz teslimler için Gekap beyannamesi vermeli miyiz?

    820
    0

    Zaman zaman tek kullanımlık kapları kullanıyoruz veya yemek küvetlerini termos içerisinde müşteriye gönderirken soğumasın, toz girmesin diye folyoya (streç) sarıyoruz. Yemekle birlikte ekmek gönderirken satın aldığımız markasız boş poşetlere koyuyoruz. Bunlar için GEKAP beyanname mükellefi olacak mıyız, beyanname vermemiz gerekir mi?

    Bahsettiğiniz ambalaj malzemeleri için Gekap beyannamesi verilecektir.

    Fason Tekstil Dikimi yapan atölyelerde dikimden sonra ürünler Çuval ve Koli ile ambalajlanıyor. Bu ambalajlar GEKAB’ a tabimi?

    Çuval ve torba dışındaki ambalajlar Gekap’a tabidir. Koli için beyanname verilecektir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTürkiye’de bulunan elçi, maslahatgüzar ve konsoloslar veraset ve intikal vergisi öder mi?
    Sonraki İçerikYeniden kullanılabilir ambalaj ürünleriyle müşteriye teslim edilen depozitolu ürünler için Gekap beyannamesi bildirimi yapılır mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz