Ana Sayfa Mevzuat Cirosu 70.000 TL olan bir firmanın Verbis sistemine kaydolması gerekir mi?

Cirosu 70.000 TL olan bir firmanın Verbis sistemine kaydolması gerekir mi?

Cirosu 70.000 TL olan bir firmanın Verbis sistemine kaydolması gerekir mi?

714
0

Satış cirosu 70.000 olan ürettiği malların küçük oranda İnternetten de satışını yapan firma VERBİS’e kaydolmak zorunda mıdır?

Yıllık çalışan sayısı 50’den çok veya yıllık mali bilanço toplamı 25 milyon TL’den çok olan gerçek ve tüzel kişi veri sorumluları ile yurt dışında yerleşik gerçek ve tüzel kişi veri sorumlularının Sicile kayıt yükümlülüğünü yerine getirmeleri için belirlenen süre 30.09.2020 tarihine kadar ertelenmiştir.

Bu tarihe kadar kayıt yapılması gerekir. Konu hakkında detaylı bilgi için aşağıdaki linki inceleyiniz. https://www.kvkk.gov.tr/SharedFolderServer/CMSFiles/09c01e90-167b-435c-b200-ce25ef9c1020.pdf

Mali müşavirler verbis sistemine kayıt zorunluğu var mı?

SMMM’ler verbis sistemine kayıt zorunlulukları yoktur. Kurumsal olarak odanın kayıt zorunluluğu vardır. Diğer taraftan zorunluluk 30/09/2020 tarihine ertelenmiştir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikPandemi döneminde en çok firmanın kurulduğu 3 sektör; perakende ticaret, konut inşaatı ve bilgi teknolojileri oldu
Sonraki İçerikÇiftçi dışındaki şahıslardan alınan zirai ürünlerde gelir stopajı ödenecek mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz