Ana Sayfa Haberler Çalışan anneye daha fazla destek

Çalışan anneye daha fazla destek

891
0

Asgari ücretin artmasıyla birlikte çalışan annelere yönelik destekler de arttı.

Bu kapsamda yapılan yardımlar şu şekilde:

1-Doğum Yardımı: Doğum yardımı 15 Mayıs 2015 tarihi sonrasında gerçekleşen canlı doğumlar için; birinci çocuğa 300, ikinci çocuğa 400 ve üçüncü çocuğa 600 TL olacak şekilde veriliyor.

2-Yarım Gün Çalışma Desteği: İşçi statüsünde çalışan anneler, doğum izninden sonra çocukları okul çağına gelene kadar yarı zamanlı çalışıp, tam maaş alma hakkına sahip.  Yasal doğum izni bittikten sonra anneler, ilk çocuk için 2 ay, ikinci çocuk için 4 ay, 3 veya daha fazla çocuk için 6 ay yarım gün çalışabiliyor ve bu annelerin maaşından kesinti yapılmıyor.

3-Süt Parası: Çalışan anneler ayrıca 180 TL tutarında be bir kerelik verilen süt parasından da (emzirme ödeneği) yararlanabiliyor. SSK kapsamında çalışan anneler ve babalar ile Bağ-Kur’lu anneler bu yardımı alabiliyor. Sigortalı çalışanların geçen bir sene içinde 120 gün prim ödemiş olması, Bağ-Kur’luların ise geçmişe dönük prim borcu bulunmaması gerekiyor.

Ayrıca anneler doğum ve kreş yardımı da alabiliyor.

Bu yardımlardan faydalanmak için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına başvuru yapmak gerekiyor.

 

 

 

 

 


Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKapanışını yapacağımız şubemizin stoklarımız için fatura kesmek zorunda mıyız?
Sonraki İçerikTürkiye ile KKTC ehliyet konusunda anlaştı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz