Ana Sayfa Haberler Türkiye ile KKTC ehliyet konusunda anlaştı!

Türkiye ile KKTC ehliyet konusunda anlaştı!

723
0

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Bayındırlık ve KKTC Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, ulusal sürücü belgelerinin sürüş ehliyetlerinin karşılıklı olarak tanınması ve değişimine ilişkin anlaşmayı imzaladı.

İki Bakanın konuyla ilgili yaptığı açıklamalar şu şekilde:

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan: ‘’KKTC ve Türkiye arasında çok önemli bir adım atıyoruz bugün. KKTC sürüş ehliyetleri ile Türkiye Cumhuriyeti sürüş ehliyetinin, özellikle Türkiye’de eğitim, öğretim amacıyla bulunan KKTC vatandaşlarının; aynı şekilde KKTC’de bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının sürüş ehliyetlerinin çevrilmesine yönelik bir anlaşma.’’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Hem KKTC’deki vatandaşlarımız, hem Türkiye’deki vatandaşlarımızın karşılıklı olarak her iki noktadan özellikle bu ehliyet konusunda karşı karşıya kaldıkları mağduriyet böylece giderilmiş oldu. Ve her iki tarafta da bir ehliyet değişimi söz konusudur, karşılıklı tanıma söz konusudur. İnanıyorum ki yakın zamanda da hem KKTC Meclisi’nde hem TBMM’de imzaladığımız anlaşma geçerek, hem bizim orayla ilişkili vatandaşlarımız karşılıklı olarak bu mağduriyet giderilecektir.

 

 

 

 

 


Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikÇalışan anneye daha fazla destek
Sonraki İçerikBrezilya’dan yatırım çağrısı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz