Ana Sayfa Vergi Bireysel olarak aldığım İş makinesi için vergi dairesinden mükellefiyet açtırmalı mıyım?

Bireysel olarak aldığım İş makinesi için vergi dairesinden mükellefiyet açtırmalı mıyım?

7350
0

Bireysel olarak kepçe dediğimiz iş makinası alan gerçek kişi bu iş makinasını kendi tapulu arazisinde belli dönemlerde kullanmak için almıştır. Ticaret odası ve noter satışı yapılmış olup, vergi mükellefiyeti tesis ettirmek zorunda mıdır? Ettirmez ise resen açılış yapılabilir mi?

Gerçek kişi kendi işinden başka kişilere bedel karşılığı iş yapması halinde elbette vergi dairesine kayıt yaptıracaktır.

 

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

E-Defter mükellefiyken kapanış yaptım. Aynı yıl içinde yeniden açılış yaptım. E-Defter kullanmak zorunda mıyım?

 

 

 

İmalatta kullanılan iş makinesinin sigorta gideri hangi gider hesabına işlenecektir?

 

 

İşyerini kapatırsam devreden KDV’yi iade alabilir miyim?

 

 

Sezonluk ticari faaliyette her yıl açılış ve kapanış yapılacak mıdır?

 

 

Önceki İçerikBaşka şehre naklolan şirket yeniden defter tasdik edecek mi?
Sonraki İçerikTÜİK – Kuru soğan fiyatı bir yılda %67,7 arttı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz