Ana Sayfa Mevzuat Bir yıllık vize ile Türkiye’de kesintisiz bir yıl kalabilir miyim?

Bir yıllık vize ile Türkiye’de kesintisiz bir yıl kalabilir miyim?

577
0

 Türkiye’ye girebilmek için vize zorunlu mudur?

YUK Kanununun Uygulanmasına İlişkin yönetlemikin 13.maddesinde belirtilen Vize muafiyeti hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türkiye’de doksan güne kadar kalacak yabancıların, vatandaşı oldukları veya yasal olarak bulundukları ülkedeki konsolosluklardan amaçlarına uygun vize alarak gelmeleri gerekmektedir.

Bir yıllık vizem var. Türkiyede kesintisiz bir yıl kalabilir miyim?

Vize ile Türkiyede maksimum 180 günde 90 gün kalınabilmektedir.

Vize muafiyet hakkınız yok ise 3. farklı bir ülkedeki T.C. Dış Temsilciliğinden vize alarak Türkiyeye giriş yapabilirsiniz.

Bulunduğunuz ülkedeki T.C. Dış Temsilciliklerine giderek İstizanlı(Özel Meşruhatlı) Vize başvurusu yapmanız gereklidir.

İkamet iznim bittikten sonra çıkış yapmadan vizemi kullanabilir miyim?

İkamet izninizin devamında çıkış yapmadan sahip olduğunuz vize/vize muafiyeti kullanılamamaktadır.

İstizanlı (ön izin) vize nedir?

Dış temsilciliklerimize yapılan vize başvurusunun Genel Müdürlüğümüze iletilmesi ve İçişleri Bakanlığı onayı alınmadan vize verilmemesi durumudur. Yani ön izinle verilen vize anlamına gelir.

İstizanlı vize başvurumun akıbetini nereden öğrenebilirim?

Başvuru yapılan dış temsilciliğimizden öğrenilebilir. Ek olarak YİMER157 hattı üzerinden başvuran bizzat ulaştığı ve güvenlik sorularını geçtiği takdirde sorgulaması yapılabilir.

Konsolosluktan almış olduğum vizeyi en geç ne kadar süre içerisinde kullanmam gereklidir?

Konsolosluktan almış olduğunuz vizenizi en geç 6 ay içerisinde kullanmanız gerekmektedir.

Nasıl E-vize başvurusunda bulunabilirim?

E-Vize Türkiye’ye turistik veya ticari amaçlar için yapılan seyahatlerde geçerlidir.E-Vize başvurusu www.evisa.gov.tr adresinden yapılmaktadır.

Pasaportumun süresi bitmek üzere, Türkiyeye giriş yapabilir miyim?

Vize, vize muafiyeti veya ikamet izin süresinin bitiminden itibaren en az altmış gün süreli pasaport veya pasaport yerine geçen belgesi olmayanların Türkiyeye girişlerine izin verilmez.

Sınır vizesi ile Türkiyede ikamet izni alabilir miyim?

Talep edilen ikamet izni türüne göre değişebilmekle birlikte sınır vizesi ile ikamet izni başvurusu yapılabilmektedir.

Sınır vizesi kaç günlük verilir?

En fazla 15 gün verilmektedir.

Türkiye’de vize süremden beş gün daha fazla kaldım (ihlal ettim) giriş yasağı uygulanır mı?

Durumunuz çıkış yapacağınız Hudut kapısında değerlendirilir. Kanunun 54. maddesine göre Vize veya vize muafiyeti süresini on günden fazla aşanlar veya vizesi iptal edilenler hakkında sınır dışı etme kararı alınır. Ancak 10 günden az vize ihlali yapanlar, ihlalden kaynaklanan para cezasını ödemeleri kaydıyla çıkışlarına izin verilir. 6458 54. maddeye göre sınır dışı etme kararı alınmaz.

Türkiye’deyim vize sürem bitti ülke içinden e-vizeye başvurabilir miyim?

Türkiye’de bulunan bir kişi e-vizeye başvuramaz, ülkede yasal olarak kalmak isterse ikamete başvurması gerekmektedir.

Türkiyeye giriş yapabilmek için pasaport süremin ne kadar olması gereklidir?

Kalacağınız süreden en az 60 gün daha uzun süreli pasaport ya da pasaport yerine geçen seyahat belgesi sahibi olmanız gereklidir.

Vize başvurumun akıbetini nereden öğrenebilirim?

Başvuru yapılan dış temsilciliğimizden öğrenilebilir. Ek olarak YİMER157 hattı üzerinden başvuran bizzat ulaştığı ve güvenlik sorularını geçtiği takdirde sorgulaması yapılabilir.

Vize başvurusu kaç günde sonuçlandırılır?

Vize başvuruları yabancının vatandaşı olduğu veya yasal olarak bulunduğu ülkedeki konsolosluğa yapılır. Başvurular elektronik ortamda da alınabilir. Vize başvuruları en geç doksan gün içinde sonuçlandırılır. Bu süre, yabancının istenilen belgeleri tamamlamasından itibaren başlar.

Vize ihlalinden kaynaklı ceza almıştım, Türkiyeye giriş yapabilir miyim?

Vize ihlalinden veya önceki ikamet izninden doğan borç ve cezalarını ödemeyi kabul etmeyenlerin Türkiyeye girişine izin verilmez.

Vize muafiyet harcı nedir?

Karşılıklılık ilkesi gereği ikamet izni harcından muaf tutulan ülkeler ve tek giriş vize harcından muaf ülkeler Bakanlıkça belirlenmektedir. Dış temsilciliklerden özel meşruhatlı vize alarak veya/ya da kaşe vize uygulaması ile ülkemize giren yabancılardan ikamet izni talep etmeleri halinde vize harcı ödemiş olmaları nedeniyle tek giriş vize harcı alınmamaktadır. Ancak iki ülke arasındaki vize muafiyeti çerçevesinde ülkemize vize harcı ödemeden giren yabancılardan vize harcı ödemediklerinden için ikamet izni başvuruları sırasında tek giriş vize harcı alınmaktadır.

Kaynak: Göç İdaresi
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikMuhSgk beyannamesinde sadece vergiyi ilgilendiren bölümüne düzeltme verebilir miyiz?
Sonraki İçerikKimler ihraç kayıtlı satış yapabilir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz