Ana Sayfa Vergi BES kapsamından çıkan personeller için yeni yılda tekrar BES hesaplaması yapılmalı mıdır?

    BES kapsamından çıkan personeller için yeni yılda tekrar BES hesaplaması yapılmalı mıdır?

    565
    0

    2019 OCAK ayında 45 yaş ve altı olan 6 personelimizi devletin zorunlu tuttuğu BES hesaplarına A BANKASI aracılığı ile kayıt ettirmiştik. Yalnız bu 6 personelimiz için 3 ay boyunca, her ay %3 BES yatırıldı. Personel BES Hesaplarının yattığı 3. ayın sonunda A bankasını arayarak BES hesaplarını kapattırdılar. Şimdi 2021 yılına geldik. Yine bes hesaplaması yapmalı mıyız?

    Kural şu; 5 işçi ve üzeri BES kapsamındadır. İşçiler cayma süresini doldurduktan sonra tekrar BES zorunda değildir. Her yeni işçi girişi aynı işleme ve kıstasa uygun olmalıdır.

    01.03.2021’de mükellefin işçi sayısı 5 kişi oldu.  BES kesintisi bu ayda mı başlayacak bes kesintisi yapılan işçinin kesintisi gelir vergisinden istisna mıdır?

    BES kesintisi için istisna olmaz.


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikE-Fatura mükellefleri serbest bölgeye yaptıkları satışlarda fatura tipini ne seçmelidir?
    Sonraki İçerikPersonel çalıştıran işyerleri İŞKUR’a aylık personel çizelgesi bildiriminde bulunmak zorunda mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz