Ana Sayfa Vergi Belediyeye yapılan bağışlar vergiden indirim konusu yapılır mı?

    Belediyeye yapılan bağışlar vergiden indirim konusu yapılır mı?

    Bağışların indirim konusu yapılması

    458
    0

    Belediyeye ait Spor Kulüplerine t-shirt bağışı yapmak istiyoruz. Bunların prosedürü nedir? Vergiden düşülebilir miyiz?

    Bağış ve yardımlar için KVK 10 maddesindeki aşağıdaki fıkraları inceleyiniz.
    (1) Kurumlar vergisi matrahının tespitinde; kurumlar vergisi beyannamesi üzerinde ayrıca gösterilmek şartıyla, kurum kazancından sırasıyla aşağıdaki indirimler yapılır:
    c) Genel ve özel bütçeli kamu idarelerine, il özel idarelerine, belediyelere ve köylere, Cumhurbaşkanınca vergi muafiyeti tanınan vakıflara ve kamu yararına çalışan dernekler ile bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetinde bulunan kurum ve kuruluşlara makbuz karşılığında yapılan bağış ve yardımların toplamının o yıla ait kurum kazancının % 5’ine kadar olan kısmı. İNDİRİLİR.
    FATURA ilgili Kuruma düzenlenir KDV hesaplanmaz. Bu fatura Kayıtlara KKEG olarak yazılır.
    Geçici vergi veya yıllık beyannamede matrah ilave edilir.
    Kazanç var ise Yukarıdaki açıklamalar göre Kazancın %5 oranında indirilir


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikATO, “Çiçekçi”, “Kalite Yöneticisi” ve “Kalite Sistem Danışmanı” Mesleklerine Standart Kazandırmak için MYK ile İş Birliği Protokolü İmzaladı
    Sonraki İçerik7326 sayılı kanun kapsamında Kasa ve ortaklar affından yararlanan mükellefler bu tutarlar üzerinden incelemeye tabi olabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz