Ana Sayfa SGK Başka bir şirkette ücretli çalışan kişi aynı zamanda kendi iş yerini açarsa...

    Başka bir şirkette ücretli çalışan kişi aynı zamanda kendi iş yerini açarsa 4/1-a sigortalılığı devam eder mi?

    189
    0

    Ücretli çalışan ve SGK’ya primleri ödenen bir kişi aynı zamanda işletme sahibi olarak mükellefiyet açtırdığında sigorta uygulaması açısından uygulama ne şekilde olur? Ücretli çalışmasından dolayı primleri SGK’ya ödenmeye devam mı eder yoksa Bağkur’a mı geçmesi gerekir?

    4/1-a sigortası kesintiye uğrayıncaya kadar devam eder. bu surede de 4b çalışmasına ait 4b sigortalılığı askıya alınmaktadır.

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikGelir vergisi mükellefleri gerçek faydalanıcı formu verecek mi?
    Sonraki İçerikBir şirketin normal 4/1-a çalışanı olan kişi aynı zamanda başka bir şirkete huzur hakkı almadan yönetim kurulu üyesi olabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz