Ana Sayfa Vergi Basit usule tabi taksi işletmecileri Muhtasar ve prim beyannamesi verecek midir?

Basit usule tabi taksi işletmecileri Muhtasar ve prim beyannamesi verecek midir?

2203
0

Basit Usulde vergi mükellefiyeti bulunan bir Taksici yanında SGK’lı personel çalıştırmaktadır. 2020 Ocak ayından itibaren SGK bildirimini Muhtasar ve Prim hizmet beyannamesiyle mi bildireceğiz

4a sigortalı çalıştıran bu kişi muhaphb kapsamında olup GİB’den kullanıcı kodu alarak 0003 koduyla muhtasar prim hizmet beyannamesi düzenleyecektir.

Site kapıcı çalıştırıyor. Bununla ilgili muhtasar ve prim hizmet beyannamesi verebilmek için vergi dairesinde yapılması gereken işlem var mıdır?

Vergi kanunlarına göre vergi kesintisi yapma zorunluluğu olmayan ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu uyarınca sigortalıların sigorta primleri ve kazançları toplamı, meslek adları ve kodları ile prim ödeme gün sayılarını bildirme zorunluluğu olanlar da 0003 Gelir Stopaj mükellefiyeti tesis ettirmek zorundadır.

“0003 Gelir Vergisi Stopajı” mükellefiyeti bağlı olunan vergi dairesine bizzat başvurularak talep edilebileceği gibi, https://ivd.gib.gov.tr adresinden de yapılabilir.

Bunun için;

İnteraktif vergi dairesine Kullanıcı Kodu/ Vergi Kimlik No/ T.C. Kimlik No ve şifre bilgiler ile giriş yapılır.

Şifresi olmayan mükellefler “Kayıt Ol” adımı ile şifre edinebilirler.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikArnavutluk’ta yük taşıma hacmi 2019 yılında arttı
Sonraki İçerikÖzbekistan’da nominal tahakkuk edilen maaş %27,5 arttı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz