Ana Sayfa Vergi Bağ-Kur primleri defter beyan sistemine işlenir mi?

    Bağ-Kur primleri defter beyan sistemine işlenir mi?

    1158
    0
    Kendi adıma ödemiş olduğum aylık bağkur primlerimi defter beyana aylık olarak işleyip gider yazabilir miyim?

    Ödenen bağ kur primleri aylık olarak defter beyan sistemine gider olarak yazılır.


    İşletme hesabı bir mükellefim dönem içerisinde bir entegratör firma ile anlaşıp e-arşiv fatura kesmeye başlamıştır. 2020 ekim sonu itibariyle 760.000 brüt satıştan dolayı bilanço usulüne geçmektedir. Bu mükellef e-defter mükellefi olmak zorunda mı? Cirodan değil entegratör-e-arşivden dolayı sorum. Normal e-arşiv faturalar, e-fatura sayıldığından bilançoya geçince e-defter zorunluluğu geliyor mu?

    E-defter geçiş ciro üzerinden olur veya gönüllü geçilir başka bir yöntem olmaz.

    E-arşiv fatura e- fatura sayılmaz. İkisi de ayrı ayrı tanımlardır. İkisininde kullanım şartları farklıdır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBasit usule tabi mükellefe ilişkin KDV vergilendirme dönemi aylık mı 3 aylık mı olacak?
    Sonraki İçerikHalk otobüsleri yolculardan binişlerde nakit alıp, dolu kartları cihaza okutursa hasılat esaslı vergileme yönteminden yararlanamaz

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz