Ana Sayfa Muhasebe At yarıştırmacılığı yapan şirket satın aldığı atları tek düzen hesap planında hangi...

At yarıştırmacılığı yapan şirket satın aldığı atları tek düzen hesap planında hangi hesapta takip etmeli, KDV oranı ne olmalıdır?

1649
0

Bir müşterim at yarışmacılığı işi ile iştigal etmek üzere bir limited şirket kurdu. Firma adına yarışlarda koşturmak üzere bir at satın aldı

  • Bu alım faturalı olursa tek düzen hesap planında hangi hesapta takip etmek gerekiyor.
  • KDV oranı % kaç olmalıdır?
  • Faturasız olursa stopaj oranı % kaç olur?

 

Tek düzen hesap planında tanımlanmış bir hesap kodu yoktur.

153 veya 157 hesap kullanılabilir.

KDV Oranı; KDV oranlarının belirlendiği 2007/13033 sayılı Kararname eki (I) sayılı listenin 3. sırasında yer alan küçük ve Büyükbaş hayvanların toptan teslimlerinde %1, perakende teslimlerinde %8 oranında KDV uygulanmaktadır.

Kararnameye göre perakende teslim; teslimi yapılan ürünlerin aynen veya işlendikten sonra satışını yapanlar ile işletmelerinde kullanacak olanlar dışındakilere satılması olarak tanımlanmıştır.

 

Ürünleri, aynen ya da işlendikten sonra satanlar ile işletmesinde kullanacak olanların gerçek usulde KDV mükellefi olmamaları halinde, bunlara yapılan teslimler de perakende teslim sayılmaktadır.

Faturanın alışından bahsediyorsanız şirket tarafından vergi mükellefi olmayanlardan satın alınan At alışlarında düzenlenecek müstahsil makbuzunda % 2 gelir vergisi stopajı yapılır.

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Güncel Muhasebe Tekdüzen Hesap Planına nasıl ulaşabilirim?

 

 

ÖTV mükellefiyiz. Tekdüzen hesap planında hangi kodları kullanacağız?

 

 

Önceki İçerikDevir alınan şirketin zararını kullanabilir miyiz?
Sonraki İçerik07 Mart 2019 Tarihli ve 30707 Sayılı Resmi Gazete

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz