Ana Sayfa Vergi Asılları Kısmen Ödenmiş Olan Vergiler, 7020 Sayılı Kanun Kapsamında mıdır?

    Asılları Kısmen Ödenmiş Olan Vergiler, 7020 Sayılı Kanun Kapsamında mıdır?

    1254
    0

    7020 sayılı Kanunun yayımlandığı 27.05.2017 tarihinden önce asılları kısmen ya da tamamen ödenmiş olan alacaklar Kanunun 2’nci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi hükmüne göre yapılandırılacaktır.

    Buna göre, Kanunun yayımı tarihinden önce asılları kısmen ya da tamamen ödenmiş olan vergilerle ilgili olarak aşağıdaki şekilde işlem yapılacaktır.

    ASILLARI KISMEN ÖDENMİŞ OLAN VERGİLERİN ÖDENMEMİŞ KISMI YAPILANDIRMA KAPSAMINDA NASIL HESAPLAMA YAPILACAKTIR?
    Asılları kısmen ödenmiş olan vergilerin ödenmemiş kısmına,
    1- Vade tarihinden Kanunun yayımı tarihine kadar hesaplanacak gecikme zammı yerine,
    2- Daha önce hesaplanmış gecikme faizi olması hâlinde, gecikme faizinin hesaplandığı süre dikkate alınarak gecikme faizi yerine,
    Yİ-ÜFE tutarı hesaplanacaktır.

    ***Bu tutar, ödenmemiş vergi aslı ile toplanarak Kanuna göre yapılandırılan alacak tutarı bulunacaktır.
    ***Yapılandırılan alacak tutarının, Kanunda öngörülen süre ve şekilde ödenmesi hâlinde vergi aslına uygulanan gecikme faizi, gecikme zammı ve vergi aslına bağlı cezalar ile bu cezalara uygulanan gecikme zamlarının tamamının tahsilinden vazgeçilecektir.
    ***Asılları kısmen ödenmiş vergilerin, ödenmiş kısmına isabet eden gecikme zammı ve gecikme faizinin ödenmemiş olması hâlinde ise aşağıdaki (b) bölümünde yer alan açıklamalara göre işlem yapılacaktır.

    Kaynak: Resmi Gazete (03.06.2017 – 30085)

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerik213 Sayılı VUK Uyarınca Yapılan Tarhiyatlara Ait Dava Açılmaksızın Kesinleşen Alacaklar, 7020 Sayılı Yapılandırma Kanunu Kapsamında mıdır?
    Sonraki İçerik7020 Sayılı Kanun – SGK Taksitlendirme İşlemleri…

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz