Ana Sayfa Vergi 213 Sayılı VUK Uyarınca Yapılan Tarhiyatlara Ait Dava Açılmaksızın Kesinleşen Alacaklar, 7020...

    213 Sayılı VUK Uyarınca Yapılan Tarhiyatlara Ait Dava Açılmaksızın Kesinleşen Alacaklar, 7020 Sayılı Yapılandırma Kanunu Kapsamında mıdır?

    1251
    0

    213 SAYILI KANUN UYARINCA İKMALEN, RE’SEN YA DA İDARECE YAPILAN TARHİYATA İLİŞKİN OLARAK DAVA AÇILMAKSIZIN KESİNLEŞEN ALACAKLAR
    7020 sayılı Yapılandırma Kanununun 2’nci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde, Kanunun yayımlandığı 27.05.2017 tarihi itibarıyla kesinleştiği hâlde ödeme süresi henüz geçmemiş bulunan alacaklar için de Kanun hükmünden yararlanılabileceği belirtilmiştir.

    Buna göre, muhtelif şekillerde kesinleşen ve Kanunun yayımı tarihi itibarıyla ödeme süresi henüz geçmemiş olan alacaklar hakkında, aşağıda açıklanan hususlar ve bu Tebliğin önceki bölümlerinde yer alan açıklamalar dikkate alınarak işlem tesis edilecektir.

    1- İkmalen, re ‘sen ya da idarece tarh edilmiş,
    2- Kanunun yayımlandığı 27.05.2017 tarihi itibarıyla kesinleşmiş olan,
    3- Ödeme süresi henüz geçmemiş bulunan alacaklar için,
    tarhiyata ilişkin vergi/ceza ihbarnamelerinde belirtilen tutar ve hesaplanan c dikkate alınarak Kanundan yararlanılabilecektir.

    Kaynak: Resmi Gazete (03.06.2017 – 30085)

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerik7020 Sayılı Yapılandırma Kanununa Göre MTV’ne İlişkin Yapılacak İşlemler Nelerdir?
    Sonraki İçerikAsılları Kısmen Ödenmiş Olan Vergiler, 7020 Sayılı Kanun Kapsamında mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz