Ana Sayfa SGK Arabulucu kanalıyla ödenen kıdem tazminatı SGK primine tabi midir?

    Arabulucu kanalıyla ödenen kıdem tazminatı SGK primine tabi midir?

    İşveren KÇÖ alan işçiyi işten çıkarırsa önceki destekler iade mi edilecektir?

    591
    0

    İşçi arabulucu yoluyla kendi iradesiyle istifa etmiştir. Arabuluculuk sözleşmesinde belirli bir rakam kıdem tazminatı olarak ödendi. Bu ödenen rakam prime ve vergiye tabi tutulmalı mıdır?

    Arabuluculukla ödenmiş kıdem tazminatı, çalışanın kıdem süresine karşılık olarak kıdem tavanı gözetilerek hesaplanmış tutarı, gelir vergisinden müstesna olacaktır.

    Fakat kıdem tazminatı olarak belirlenmiş tutar çalışanın gerçek kıdem tazminatını aşan miktarda ise, aşan kısmı vergilendirilmelidir.

    Pandemi döneminde x firmamızdaki çalışanlara 23/05/2020 tarihinden itibaren nakit ücret desteği almakta iken 30/06/2020 tarihinde 04 kodu ile bir personel işveren tarafından işten çıkarılmıştır. 30/09/2020 tarihine kadar nakit ücret desteğinden yararlandık.

    Bu süre arasındaki nakit ücret desteğinin iade istenmesi gibi bir cezai durumla karşı karşıya kalır mıyız?

    04 kod fesih yasağı kapsamında olup işkurdan alınan ödenekler iade edilmelidir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikOrganize sanayi bölgeleri projeleri için %418 ve küçük sanayi siteleri projeleri için %700’lük bir ödenek artışı planlanıyor
    Sonraki İçerik5 Nakdi Sosyal Destek Programı ile Yaklaşık 99 Milyon TL Ödeme Yapılacak

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz