Ana Sayfa Vergi Anonim Şirket Genel Kurul Ücreti Nasıl Vergilendirilecek?

    Anonim Şirket Genel Kurul Ücreti Nasıl Vergilendirilecek?

    1
    0

    Anonim Şirketimizde Genel Kurul yaptık. Bunun için 840,45 TL ödeme yaptık. Bu ödemenin içinde damga vergisi var mı ? Muhasebe kaydı nasıl olmalı?

    Genel Kurul için Ticaret Bakanlığı temsilcisine yapılan ödeme ücrettir. Net tutar brüte dönüştürülür. Bordro düzenlenir % 15 GV ve binde 7,59 DV hesaplanır. SGK kesintisi yapılmaz. Yapılan ödeme 770 hesapta muhasebeleştirilir.

     

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik“M” Plaka gerçek usul ticari minibüsün basit usule geçme şartları nelerdir?
    Sonraki İçerikSözleşmedeki süre sonradan kısalırsa damga vergisi kısmi olarak beyan edilebilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz