Ana Sayfa Vergi 2023 Yılındaki Brüt Satış Hasılatı Kaç TL olursa e-faturaya ve e-Deftere geçmek...

    2023 Yılındaki Brüt Satış Hasılatı Kaç TL olursa e-faturaya ve e-Deftere geçmek zorunludur?

    Türkiye'de e-Fatura uygulamasına geçiş, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından belirlenen kriterlere göre zorunlu hale gelmektedir. 2023 yılı itibarıyla, belirli bir ciro büyüklüğüne ulaşan mükelleflerin e-Fatura uygulamasına geçmeleri gerekmektedir.

    1
    0

    2023 Yılı cirosu nedeniyle 2024 yılında e-Faturaya geçmesi gereken, defter beyan sisteminden  (DBS) gönderilen işletme defteri mükellefi 2025 yılında, defter beyanda kaldığı sürece
    e-deftere geçme zorunluluğu başlar mı?

    İşletme defterine tabi olarak DBS’de kayıt tutanlar ciro nedeniyle sınıf değiştirme hadlerini aşması halinde bilanço esasına tabi defter tutmalıdır. Bu sınırların yanında ayrıca ciro nedeniyle e-Faturaya geçmek zorunda olanlar e-Deftere de geçebilir.

    e-Deftere geçişte genel kriterler ve ciro sınırı olduğu gibi ciro sınırı olmaksızın sektörel kriterler de vardır. Bunları incelemeniz gerekir.

    Türkiye’de e-Fatura uygulamasına geçiş, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından belirlenen kriterlere göre zorunlu hale gelmektedir. 2023 yılı itibarıyla, belirli bir ciro büyüklüğüne ulaşan mükelleflerin e-Fatura uygulamasına geçmeleri gerekmektedir. Ancak, bu bilgiler zaman içinde değişiklik gösterebildiğinden, en güncel bilgiyi elde etmek için Gelir İdaresi Başkanlığı’nın resmi web sitesinden ya da güncel mevzuat duyurularından teyit etmek önemlidir.

    2024 Yılı için E-Fatura, E-Defter Zorunluluğu

    2023 Yılında brüt satış gelirleri 3 Milyon TL ve üzerindeki vergi mükellefleri;

    1 Temmuz 2024 tarihine kadar e-fatura,

    1 Ocak 2025 tarihine kadar da e-Defter uygulamasına

    geçmek zorundadır.


    2023 Yılında İnternet satışlarından dolayı e-Faturaya geçme hadleri nedir?

    2023 Yılında internetten brüt satış gelirleri 500 Bin TL ve üzerindeki vergi mükellefleri;

    1 Temmuz 2024 tarihine kadar e-fatura,

    1 Ocak 2025 tarihine kadar da e-Defter uygulamasına

    geçmek zorundadır.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTür değişikliğinde defterler yeniden tasdik edilecek mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz