Ana Sayfa Muhasebe Aktife kayıtlı demirbaşların ayrılmayan amortisman tutarları hangi hesaba kayıt edilmelidir?

    Aktife kayıtlı demirbaşların ayrılmayan amortisman tutarları hangi hesaba kayıt edilmelidir?

    Aktifte kaydı olmayan şahsi taşınmaz için fatura kesilir mi? Ayrılmayan amortismanlar KKEG mi yazılır?

    628
    0

    İşletme aktifine kayıtlı iki adet taşıt içini ilk 2 yıl amortisman ayrılmamış kalan 2 yıl amortisman ayrılmıştır. Şimdi satışları gerçekleşecek. İlk yıl ayrılmayan amortisman tutarı kadar defter net maliyet değeri gözükmektedir. Satışta aradaki fark tutar 689 hesaba gider yazılabilir mi?

    Zamanında ayrılmayan amortisman tutarı KKEG olarak kaydedilir. Bu hesaplamaya göre oluşacak kar veya zarar kayıtlara alınır.

    Sahip olduğu dairesinde mükellefiyetini sürdüren gerçek kişi stopaj ödemeyecek. İşyeri olarak kullandığı kendi gayrimenkulunun aktife kayıtlı olmaması ve amortisman da ayrılmamış olması durumundadır. Mükellefiyet kapanışında işyeri olarak kullandığı daireye fatura düzenlenmesi gerekir mi?

    Aktif de kayıtlı olmayan Gayrimenkulün (İş yerinin) satışında Fatura düzenlenmez.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik1 Haziran-10 Eylül arasında 2 bin 678 yabancı yatırımcı, 647.4 milyon lira sermayeli firma kurdu.
    Sonraki İçerikEylül 2020’de İŞKUR’da en çok açık iş “Satış Danışmanı, Güvenlik Görevlisi, Konfeksiyon İşçisi” mesleklerinde oldu

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz