Ana Sayfa Duyurular Eylül 2020’de İŞKUR’da en çok açık iş “Satış Danışmanı, Güvenlik Görevlisi, Konfeksiyon...

Eylül 2020’de İŞKUR’da en çok açık iş “Satış Danışmanı, Güvenlik Görevlisi, Konfeksiyon İşçisi” mesleklerinde oldu

510
0

2020 YILI EYLÜL AYI İSTATİSTİK BÜLTENİ

Eylül ayında İŞKUR aracılığıyla 91.130 işe yerleşme gerçekleşmiştir.

Eylül ayında İŞKUR aracılığıyla 61.174’ü (% 67,1) erkek, 29.956’sı (% 32,9) kadın olmak üzere 91.130 işe yerleşme gerçekleşmiştir. Ocak-Eylül 2020 döneminde ise 627.078 işe yerleştirmeye aracılık edilmiştir.

Ocak-Eylül 2020 döneminde sektörler itibarıyla en fazla işe yerleştirme sanayi sektöründe “İmalat” alanında; mesleklere göre ise en fazla işe yerleştirme sırasıyla “Satış Danışmanı, Güvenlik Görevlisi ve Konfeksiyon İşçisi” mesleklerinde gerçekleştirilmiştir.

Eylül ayında 120.281 açık iş alındı.

Eylül ayında İŞKUR’un işverenlerden aldığı açık iş sayısı 120.281 olmuştur. Ocak-Eylül 2020 döneminde ise 1.085.655 açık iş alınmıştır. Açık işlerin % 97,4’ü özel sektörden alınmıştır.

Sektörler itibarıyla en fazla açık iş (446.020 açık iş) imalat sanayi sektöründedir. En çok açık iş “Satış Danışmanı, Güvenlik Görevlisi, Konfeksiyon İşçisi” mesleklerindedir.


Kaynak: İŞKUR Verileri
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikAktife kayıtlı demirbaşların ayrılmayan amortisman tutarları hangi hesaba kayıt edilmelidir?
Sonraki İçerikStajyer Araştırmacı Burs Programı kapsamında TÜBİTAK merkez ve enstitülerindeki lisans öğrencilerine 6 ay boyunca aylık 750 lira bursla destek verilecek

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz