Ana Sayfa Vergi Ağustos ayında çalışanı olmayan işletme muhtasar prim beyannamesini boş olarak mı beyan...

    Ağustos ayında çalışanı olmayan işletme muhtasar prim beyannamesini boş olarak mı beyan edecektir?

    500
    0

    Temmuz ayında sgk bildirimi vardı ve temmuz ayı Muhsgk beyanı verdik. Ağustos ayında sgk çalışan yok ve sgk bildirimi yapılmayacak. Bu durumda ağustos ayı için boş olarak Muhsgk verilmesi zorunlu mudur?

    Vergi kısmında doldurulacak (kira, SM makbuzu gibi) sgk kısmı boş geçilecektir.

    Muhtasarda, iş yeri adres kodu veya adresi hatalı olursa, kesinti yapılan mülk sahibi isim ve vergi kimlik numarası doğru olsa sıkıntı olur mu?

    Adres kodunu da doğru olarak yazılması gerekir. Sıkıntı olup olmayacağını bilemeyiz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYurtdışında çalışan işçilerin ücretlerinden Türkiye’de gelir vergisi ve damga vergisi kesintisi yapılır mı?
    Sonraki İçerikEylül ayında sigortalı çalıştırmaya başlayan bir firma Muhsgk beyannamesini nasıl beyan edebilir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz