Ana Sayfa Vergi Eylül ayında sigortalı çalıştırmaya başlayan bir firma Muhsgk beyannamesini nasıl beyan edebilir?

    Eylül ayında sigortalı çalıştırmaya başlayan bir firma Muhsgk beyannamesini nasıl beyan edebilir?

    656
    0

    İlk defa 03.09.2020 tarihinde SGK’lı çalışanı olan bir firmamızın Muhsgk’sı temmuz, ağustos ve eylül ayları göz önüne alındığında nasıl beyan edilecektir?

    Normal olarak 1 ve daha fazla çalışanı olanlar Vergi ve sgk kesintilerini içeren MUHSGK aylık vereceklerdir. Sadece SGK kesintilerini MUHSGK (Birleştirilmiş muhtasar beyanname, ile aylık verilecektir.

    İSTENİRSE (TERCİH MÜKELLEFE AİT) Vergi kesintilerini ise yine MUHSGK ile 3 ayda bir verilebilir. (Çalışan sayısı 1-10 Olanlar için)

    Firmamızın eylül ayında sgk dosyası açıldı. Eylül döneminde muhsgk kapsamında stopajı aylığa çevirdiğimde temmuz ve ağustosun vergi kesintilerini nasıl beyan edeceğim?

    Vergi kesintilerini 3 aylık vermeye devam edebilirsiniz.

    Sadece sgk kesintisini aylık olarak verilecek. Aylık olarak verilen muhsgk da sadece sgk kesintisi beyan edilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAğustos ayında çalışanı olmayan işletme muhtasar prim beyannamesini boş olarak mı beyan edecektir?
    Sonraki İçerikStopaj indiriminde ödenen net kira üzerinden mi hesaplama yapılmalıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz