Ana Sayfa Vergi Adalet Bakanlığı’na Bazı Teslim ve Hizmetler KDV’den İstisna Edildi!!!

    Adalet Bakanlığı’na Bazı Teslim ve Hizmetler KDV’den İstisna Edildi!!!

    1530
    0

    ADALET BAKANLIĞI’NA MİLLİ SAVUNMA VE İÇ GÜVENLİK İHTİYACI İÇİN YAPILACAK BAZI TESLİMLER KDV’DEN İSTİSNA EDİLDİ.

    25 Ağustos 2017 tarihli ve 30165 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan KHK/694 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ’nin 83’üncü maddesi ile Katma Değer Vergisi Kanunu’nun 13 üncü maddesinin birinci fıkrasının (f) bendine “Milli Savunma Bakanlığı” ibaresinden sonra gelmek üzere “Adalet Bakanlığı” ibaresi eklenmiştir.

    694 sayılı KHK ile Katma Değer Vergisi Kanunu’nun 13’üncü maddesinin birinci fıkrasının (f) bendinde yapılan değişiklikle Adalet Bakanlığı’na milli savunma ve iç güvenlik ihtiyaçları için;
    1- Uçak,
    2- Helikopter,
    3- Gemi,
    4- Denizaltı,
    5- Tank,
    6- Panzer,
    7- Zırhlı personel taşıyıcı,
    8- Roket, füze ve benzeri araçlar,
    9- Silah,
    10- Mühimmat,
    11- Silah malzeme, teçhizat ve sistemleriyle bunların araştırma geliştirme, yazılım, üretim, montaj, yedek parça, bakım-onarım ve modernizasyonuna ilişkin olarak yapılan teslim ve hizmetler ve bu teslim ve hizmetleri gerçekleştirenlere bu kapsamda yapılacak olan, miktarı ve nitelikleri Adalet Bakanlığı’nca onaylanan teslim ve hizmetler katma değer vergisinden istisna edildi.

    Yapılan değişiklik düzenlemenin son hali ve önceki hali karşılaştırmalı olarak aşağıdaki tabloda verilmiştir.

    KHK/694 Sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameyi İncelemek İçin Tıklayınız

    Kaynak: Resmi Gazete – TÜRMOB

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikGıdalar İçin Yapısal Önlemler 2017 Ekimde Uygulanmaya Başlıyor!!!
    Sonraki İçerikE-İrsaliye Uygulaması Geliyor!!!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz