Ana Sayfa Basından Gıdalar İçin Yapısal Önlemler 2017 Ekimde Uygulanmaya Başlıyor!!!

Gıdalar İçin Yapısal Önlemler 2017 Ekimde Uygulanmaya Başlıyor!!!

1538
0

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek gıda enflasyonunu düşürmek amacıyla yapısal sorunlara yönelik önemli kararlar aldıklarını ve 2017 yılı Ekim ayında bu kararları uygulayacaklarını açıkladı.

Şimşek, daha önce gıda fiyatlarındaki oynamaları azaltmak amacıyla kısa vadeli tedbirler aldıklarını şimdi gıda arzını attıracak yapısal tedbirleri uygulamaya koyacaklarını ifade etti. Yapılan toplantılarda temel gündem maddesinin yaş meyve-sebze zincirinin tedarik zincirindeki yüksek fire oranlarının düşürmek olduğunu ve ülkemizde yaş meyve-sebze de %25-30’lara varan fire oranlarının iç piyasada yıllık yaklaşık 100 milyar TL’ye ulaşan perakende ticaret hacmi düşünüldüğünde çok büyük maddi kayba neden olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Şimşek, yaptıkları son Gıda Komitesi toplantısında nihai değerlendirme yapılarak karar alındığını ve buna göre yaş meyve-sebze ürünleri hasat sonrasında uluslararası standartlara uygun tek ve çok kullanımlık ambalajlar kullanılarak paketleneceğini, paketlenen ürünler satış noktalarına frigorifik (soğutuculu) dorselerde taşınacağını ve perakende satış noktalarında da soğutuculu reyonlarda sergileneceğini söyledi. Bu uygulamalar zorunlu olacağını ifade eden Başbakan Yardımcısı belirtilen standartların kısa süre içerisinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe gireceğini ve geçiş sürecinin yönetilmesine ilişkin yol haritasını da belirlediklerini açıkladı.

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikE-Haciz İşlemlerine Eylül Ayı İtibariyle Başlanıyor!
Sonraki İçerikAdalet Bakanlığı’na Bazı Teslim ve Hizmetler KDV’den İstisna Edildi!!!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz