Ana Sayfa Muhasebe A.Ş.’de Yönetim Kurulu sayısı ve diğer değişikliklerden hangisi tescil edilmelidir?

A.Ş.’de Yönetim Kurulu sayısı ve diğer değişikliklerden hangisi tescil edilmelidir?

979
0

Bakanlık temsilcisi bulundurma mecburiyeti olmayan bir A.Ş.’de, 3 kişilik yönetim kurulu tek kişiye düştü. 3 olan hissedar sayısı tek pay sahipliğine düştü. Ayrıca 2017 genel kurulu düzenlenmedi ve tescil olunmadı. Şirket merkez adresi de yine İstanbul il sınırları içinde başka bir adrese nakledildi. tescili yapılmadı. Bu işlemelerin tescil ve ilanının yapmak için nasıl bir yol izlemem gerekir? (Not : Ana sözleşmede şirket yönetim kurulu 1-9 kişiden oluşturulur ibaresi mevcuttur.)
(11.12.2018 09:01)

Her işlem tescil edilirken kendi konusunda değerlendirilmeli. Tek paya düşme, üç YK üyeli A.Ş.’de YK kararı alınıp tescil edilir. Ardından genel kurul yapılarak YK yeniden seçilir. Üye sayısı genel kurul müsait olsa dahi üçün altına ancak genel kurulca karar verilebilir.

 


Kaynak:ISMMMO
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebe News veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

A.Ş.’lerde Yönetim Kurulunun ve Ltd.Şti.’de Müdürlerin Devredilemez Görev ve Yetkileri Nelerdir?

 

A.Ş. Genel Kurul Toplantılarında Bakanlık Temsilcisi Zorunlu Mudur?

 

LTD. ŞTİ. Müdürleri Kim Tarafından Görevden Alınabilir?

A.Ş. Genel Kurul Toplantılarında Bakanlık Temsilcisi Zorunlu Mudur?

 

A.Ş. Genel Kurul Tutanağında Hangi Bilgiler Bulunur?

 

 

A.Ş. Genel Kurul Toplantısı Hangi Şartlarda Ertelenebilir?

 

A.Ş. Genel Kurul Toplantı Çağrısı Ne Kadar Çoğunlukla Yapılabilir?

Önceki İçerikABD’den Huawei’ye soruşturma!
Sonraki İçerikMcDonalds ve KFC’yi Brexit korkusu sardı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz