Ana Sayfa Vergi Gelir vergisi mükelleflerinin geçici veya gelir vergisi beyannamelerinde geçmiş yıl zararlarını kullanabilir...

Gelir vergisi mükelleflerinin geçici veya gelir vergisi beyannamelerinde geçmiş yıl zararlarını kullanabilir miyiz?

Şahıs bilançolarında geçici veya yıllık gelir vergisi beyannamesini yaparken geçmiş dönem zararları kullanılabilir mi?

553
0

Şahıs bilançolarında geçici veya yıllık gelir vergisi beyannamesini yaparken, geçmiş dönem zararları kullanılabilir mi?

Geçmiş yıl mali zararları cari yıl geçici ve yıllık gelir vergisi beyannamesinde hesaplanan mali kardan indirilir.

Gelir vergisi mükellefi geçmiş yıl mahsup edilecek zarar tutarının 2020 yılı geçici vergi beyannamesinde yazılmasını istemiyor. Böyle bir işlem yapılabilir mi?

Zarar mahsubu yapılması gereken bir zorunluluk değildir. Ancak Süresinde yapılmayan mahsup daha sonra yapılamaz.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikÖzel inşaatlarda çalışanların ücretlerinden vergi kesintisi yapılır mı?
Sonraki İçerikSerbest Bölgedeki Firmanın Kendisine Kesmek Zorunda Olduğu Fatura ve Yurt İçi Şubesine Düzenlemiş Olduğu Faturalar Form Ba-Bs Bildirimlerine Dahil Edilecek mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz