Ana Sayfa Çalışma Hayatı Kısa çalışma ödeneğinden çıkartacağımız personelimiz için bir bildirim yapmalıyı mıyız?

Kısa çalışma ödeneğinden çıkartacağımız personelimiz için bir bildirim yapmalıyı mıyız?

Alınan son kararlarla 01.06.2020 tarihinde çalışmaya başlanıldı. Bunun için iş kura herhangi bir bildirimde bulunacak mıyız?

586
0

22,50 saat KÇÖ yararlanan işyerimizde personellerimizden bir tanesi 06.06.2020 tarihi itibariyle askerlik nedeniyle işten ayrılmaktadır. Bu kişinin kısa çalışma ve prim günü ne şekilde yapılması doğru bir uygulama olacaktır?

İşçinin haftalık 3 gün çalışması olması gerekir. Fiili çalışma gün sayısını dikkate alarak SGK aphb bildirimini yapınız ve KÇÖ kesilmesi için İŞKUR a bilgilendirme dilekçesi gönderiniz.

Kısa çalışma ödeneği için başvuruda bulunan işyerimizde 21.06.2020 tarihine kadar çalışmayacağını beyan etmiştik. Ancak Alınan son kararlarla 01.06.2020 tarihinde çalışmaya başlanıldı. Bunun için iş kura herhangi bir bildirimde bulunacak mıyız?

Bu çalışmanın çalışma başlama tarihinden 6 gün önce yapılması gerekirdi. Ancak resmi açıklamanın geç gelmesi ile bu bildirimi 01.06.2020 tarih itibariyle işyerimizde çalışma başlamıştır şeklinde açıklayıcı bir dilekçe ile İŞKUR’a bilgilendirme yapılması gerekir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Kısa çalışma ödeneği başvurumuzu nasıl iptal edebiliriz?

Faaliyete başlayacak firmalar kısa çalışma ödeneğini başvurularını nasıl iptal edebilir?

Kısa çalışma ödeneği başvurusu geç onaylanan bir şirket başvuru tarihi itibariyle SGK bildirgesinde 7…

Önceki İçerik6.653’ü yerli, 1.957’si ithal olmak üzere toplamda 8.610 ilaç geri ödeme listesinde
Sonraki İçerikKVKK kararlarının yargı denetimi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz