Ana Sayfa Çalışma Hayatı Kısa çalışma ödeneği başvurumuzu nasıl iptal edebiliriz?

Kısa çalışma ödeneği başvurumuzu nasıl iptal edebiliriz?

687
0

Mücbir sebepler dahilinde olmayan bir firma için Nisan 2020- Mayıs 2020 dönemini kapsayan kısa çalışma ödeneği başvurusu yaptık. Ancak olumlu ya da olumsuz bugüne kadar bir cevap alamadık. Başvuru kabul edilmedi düşüncesiyle nakdi ücret desteğine 03.05.2020 tarihinde başvurduk ve faydalandık. Fakat bugün iş kurdan kısa çalışma ödeneğinin kabul olduğuna dair bir e-posta aldık. Henüz para ödemesi yapılmadı. Nasıl bir yol izlememiz gerektir?

Bağlı bulunduğunuz iş kurdan KÇÖ iptal işlemine ilişkin bir dilekçe ile bilgilendirme yapınız.

Kısa çalışma ödeneğinden faydalanamadığı için nakdi ücretsiz izin desteğinden faydalandırılan personeller içinde ilk 7 günlük yarım ücret uygulaması mevcut mudur?

4857 Sayılı İş Kanunu 40. maddesinde “24 ve 25 inci maddelerin (III) numaralı bentlerinde gösterilen zorlayıcı sebepler dolayısıyla çalışamayan veya çalıştırılmayan işçiye bu bekleme süresi içinde bir haftaya kadar her gün için yarım ücret ödenir” hükümleri yer almaktadır.

Bu hüküm öncesinde uygulanmışsa bildirimde bulunmanıza gerek yoktur.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik2020 yılı Ocak-Şubat-Mart ayları e-defter beratlarının yüklenme süreleri güncellendi
Sonraki İçerikSanal Genel Ticaret Heyeti programı kapsamında Hindistan’a Türk fındığı tanıtılacak

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz