Ana Sayfa Vergi Geriye dönük portal üzerinden E- Arşiv fatura düzenleyebilir miyiz?

Geriye dönük portal üzerinden E- Arşiv fatura düzenleyebilir miyiz?

2436
0

Özel eğitim merkezi işleten bir firmamız her ay ilçe milli eğitim müdürlüğüne fatura düzenlemektedir. Fatura içeriği olarak da öğrencilere verdiği eğitim bedeli olarak düzenliyor.  Faturalar her ayın aynı gününe kesiliyor. Bu durumda ilçe milli eğitim müdürlüğünü vergi mükellefi olarak düşünüp e arşiv faturası mı kesilmesi gerekiyor?

Milli Eğitim Müdürlükleri KV mükellefiyeti olmayan kamu kurumudur. Düzenlenecek faturada 5 bin değil 30 bin TL kıstası dikkate alınır.

VUK’un 231.maddesinin 5.fıkrasına göre irsaliye düzenlendiği tarihten itibaren 7 gün içerisinde faturası düzenlenmelidir. Peki E-Arşiv Fatura geriye dönük kesilebilir mi?

Geriye yönelik fatura düzenlenmez. Sevk irsaliyesi ile sevk edilen malın faturası 7 gün içinde düzenlenmesi gerekir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikBünyesinde bir personel çalıştıran işletmeler muhtasar prim beyannamesini aylık olarak mı verecek?
Sonraki İçerikAB’de uluslararası hizmet ticareti fazlası 2018’de 186 milyar Euro’nun üzerindeydi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz