Ana Sayfa Mevzuat Kobilere teknoloji destek programı kapsamında verilen maddi desteğin üst limiti ve oranları...

Kobilere teknoloji destek programı kapsamında verilen maddi desteğin üst limiti ve oranları nedir?

Kobilere teknoloji destek programı kapsamında verilen maddi desteğin üst limiti ve oranları nedir?

690
0

Kobilere teknoloji destek programı kapsamında verilen maddi desteğin üst limiti ve oranları nedir?

1-  KOBİ Teknolojik Ürün Yatırım (Teknoyatırım) Destek Programı kapsamında orta-düşük ve düşük teknoloji alanlarında verilecek desteklerin üst limiti geri ödemeli 200.000 (iki yüz bin) TL ve geri ödemesiz 300.000 (üç yüz bin) TL olmak üzere toplam 500.000 (beş yüz bin) TL’dir.

Orta-yüksek ve yüksek teknoloji alanlarında verilecek desteklerin üst limiti geri ödemeli 2.000.000 (iki milyon) TL ve geri ödemesiz 3.000.000 (üç milyon) TL olmak üzere toplam 5.000.000 (beş milyon) TL’dir.

2-  Başkanlık; Kalkınma Planları, Hükümet Programları ve Yıllık Programlarda belirlenen hedefler ile stratejik dokümanlardaki öncelikler doğrultusunda; bölgesel, sektörel ve ölçeksel kriterler ile teknoloji düzeyi ve özel hedef gruplarını dikkate alarak iki katını geçmemek üzere Başkanlık Makamı Oluru ile destek üst limitini artırabilir. Bu durumda destek unsurlarına ilişkin ayrıca belirlenen üst limitler de aynı oranda artırılır.

 

3-  Makine-teçhizat desteği kapsamında işletmelere % 60 (altmış) oranında geri ödemesiz, % 40 (kırk) oranında geri ödemeli destek sağlanır. Aynı makine-teçhizat ve kalıp gideri için hem geri ödemeli hem geri ödemesiz destek sağlanabilir.

4-  Kurul tarafından hem geri ödemeli hem de geri ödemesiz desteğin uygun bulunduğu ancak, geri ödemeli destek için ödeme talep edilmediği durumlarda ilgili makine-teçhizat ve kalıp için yalnızca geri ödemesiz destek sağlanır.

5- Makine-teçhizat desteği haricindeki destekler kapsamında işletmelere % 60 (altmış) oranında geri ödemesiz destek sağlanır.

6-  Yatırım projesine konu satın alınacak makine, teçhizat ve yazılımın; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca 13/09/2014 tarih ve 29118 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan SGM 2014/35 sayılı Yerli Malı Tebliği’ne uygun olarak alınmış yerli malı belgesi ile belgelendirilmesi durumunda, geri ödemesiz destek oranlarına % 15 (on beş) ilave edilir.

7- Geri ödemesiz destek oranına, alınacak makine-teçhizatın yerli malı belgesi ile belgelendirilmesi sonucunda % 15 (on beş) ilave edilmesi durumunda; geri ödemeli destek oranından aynı oran azaltılır.

8-  İşletme talep ettiği yurtdışında üretilmiş makine-teçhizat ve yazılımın yurtiçi üretimi olup olmadığını araştırır. Bu hususu ve yurtdışında üretilmiş makine-teçhizat ve yazılıma neden ihtiyaç duyduğunu başvuru formunda belirtir. Ayrıca KOBİ Teknoyatırım Destek Programı Teknik İnceleme Formunda da bu husus değerlendirilir. Bu bilgiler çerçevesinde yurtdışında üretilmiş makine-teçhizat ve yazılımın desteklenmesi talebi Kurul tarafından değerlendirilir. Kurulun destekleme kararı aldığı yurtiçinden temin edilecek makine-teçhizat ve yazılıma ilişkin yerli malı belgesinin sunulmaması halinde geri ödemesiz destek oranı % 60 (altmış) olarak uygulanır.

Önceki İçerikPerakende satış hacmi 2019 yılı Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %4,3 azaldı
Sonraki İçerikNar soymak için boyacı tulumu giymeniz artık gerek yok!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz