Ana Sayfa Muhasebe İleriki aylara ait kira gelirlerimizi peşin olarak aldığımızda nasıl muhasebeleştireceğiz?

İleriki aylara ait kira gelirlerimizi peşin olarak aldığımızda nasıl muhasebeleştireceğiz?

753
0
İleriki aylara ait kira gelirlerimizi peşin olarak aldığımızda nasıl muhasebeleştireceğiz?

Kurum Limited Şirket işyerini 5 yıllık sözleşme yaparak kiraya veriyor 2019 yılı için 6 aylık kira bedelini peşin alıyor peşin alınan kira bedelini muhasebe kayıtlarına intikal ettirirken hangi yolu izlemeliyiz?

Ticari kazancın tespitinde tahakkuk esası uygulanır. Kira geliri için düzenlenecek fatura 649 hesaba gelir olarak kayıt edilir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Komisyon gelirleri hangi gelir hesabına işlenecektir?

SGK teşvik gelirine ait muhasebe kaydını nasıl yapacağım?

BES Kesintilerinin muhasebe kaydı için hangi hesap kodu kullanılacak?

 

 

Önceki İçerik04/7/2019 Tarih 9747668 sayılı SGK genel yazısı
Sonraki İçerikFaktoring, Finansal Kiralama ve Finansman Şirketleri Bülteni Mayıs 2019 verileri yayımlanmıştır

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz