Ana Sayfa Güncel SGK teşvik gelirine ait muhasebe kaydını nasıl yapacağım?

SGK teşvik gelirine ait muhasebe kaydını nasıl yapacağım?

9956
0

KONU
Sgk Teşvik muhasebe kaydı hak.


SORU
Sgk teşviklerinin muhasebe kaydı yapılırken 770 işveren hissesini ters kayıt yapıp muhasebeleştirmek mi 602 altına teşvik gelirleri hesabı açarak muhasebeleştirmek mi doğrudur?
(16.11.2018 10:43)


CEVAP
770 hesaba ters kayıt değilde aşağıdaki link de belirttiğimiz şekilde de kayıt yapılabilir. https://www.ismmmo.org.tr/Mevzuat/Bilgi-Arsivi–2349 602 hesap da kullanılır.

 


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Önceki İçerikA.Ş. İle Denetçi Arasında Görüş Ayrılığı Olması Halinde Ne Yapılmalıdır?
Sonraki İçerikAdi ortaklık defter beyan sistemi başvurusu nasıl onaylanacak?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz