Ana Sayfa Güncel Alacağının sona bırakılmasına dair yazılı irade beyanı damga vergisine tabi midir?

Alacağının sona bırakılmasına dair yazılı irade beyanı damga vergisine tabi midir?

1006
0

Yabancı bir şirket, Türk Ticaret Kanunu 376. maddesi 3. fıkrası kapsamında, mükellefimiz (limited şirket) lehine bir beyan vererek kendi alacağının sıralamada diğer alacaklılardan öncelik olarak sonra gelmesini kabul ettiğini beyan etmiştir. Verdiği beyanda alacaklı olduğu tutar belirtilmektedir. Beyandan mükellefimiz Türkiye’de yararlanmaktadır. Ancak kendisi beyanın imzalayıcısı değildir. Beyanın mahkemeye sunulması söz konusudur. Buradaki sorumuz şudur: yabancı bir şirket tarafından mükellefimiz lehine tek taraflı olarak verilen ve üzerinde mükellefimizin imzası olmayan, bu şekilde bir beyan damga vergisine tabi midir? Eğer tabi ise verginin mükellefi ve sorumlusu kimdir?

 

Bahsettiğiniz kağıt için DV hesaplanacaktır. Kağıdı kim tarafından imzalanmış ise DV mükellefi O’dur. DV hesaplaması için kağıdın Türkiye de imzalanması gerekir.

 

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Anonim Şirketlerde damga vergisi beyannamesi her ay verilmek zorunda mıdır?

 

Anonim Şirketler damga vergisi defteri tutmak zorunda mı?

 

Damga Vergisi yansıtma faturası KDV beyannamesinde gösterilecek mi?

 

Kamu kurumlarınca bizden kesilen damga vergisini makbuzu olmadan gider yazabilir miyim?

 

 

Önceki İçerik2019 Yeni istihdam teşviki – 3 aylık Ücret ve 12 aylık Vergi ve SGK Primini hazine karşılayacak!
Sonraki İçerikSMMM kiraladığı yerin bir bölümünü başka bir meslektaşına kiralarsa GMSİ mükellefi olur mu?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz