Ana Sayfa SGK İşçi çalıştırmayan önceden SGK dosyası olan iş yerleri SGK e-tebligat sistemine başvuru...

    İşçi çalıştırmayan önceden SGK dosyası olan iş yerleri SGK e-tebligat sistemine başvuru yapmalı mıdır?

    639
    0

    Sgk tebligatıyla ilgili 2 sorum olacak.

    Dosyası SGK’da açık olan ancak şu anda işçi çalışmayan şirketlerde başvuru yapılacak mı?

    Merkez ve şubeler diye birden fazla dosyası olan şirketlere tek başvuru yeterli midir?

    Elektronik tebligat adresi edinme ve bildirim yükümlülüğü

    MADDE 7 – 

    (1) Elektronik tebligat adresi almak zorunda olan işverenler, Kurumca belirlenen sistem üzerinden, bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihi takip eden üç ay içinde başvuru yapmakla yükümlüdür. 

    (2) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten sonra sigortalı çalıştırmaya başlayan işverenler sigortalı çalıştırmaya başladığı ayı/dönemi takip eden aydan itibaren üç ay içinde, Kurumca belirlenen sistem üzerinden başvuru yapmakla yükümlüdür. 

    (3) Elektronik tebligat adresi edinme zorunluluğu bulunmayan fakat isteğe bağlı olarak kendisine elektronik tebligat yapılmasını talep eden muhataplar da başvurularını Kurumca belirlenen sistem üzerinden yapmakla yükümlüdür. İşyeri dosya numarası esas alınarak başvurular yapılmalıdır.


    Sosyal güvenlik kurumuna e-tebligatları bildirimi şu an aktif işçi çalıştıranlara mı zorunlu yoksa, açılan tüm SGK dosyalarına mı zorunludur?

    İşveren olarak işçi çalıştırmayanlar için e-tebligat başvurusu ihtiyaridir.


    Yabancı uyruklu 99 ile başlayan T.C. kimlik numaralı mükellefler e-devlet üzerinden SGK E-TEBLİGAT başvurularını gerçekleştirememektedirler-DEVLET tebligat sisteminde yabancı uyruklu şirket yöneticileri için şirket bilgileri görünmemektedir. Bu konu ile alakalı ne yapmalıyız?

    ELEKTRONİK TEBLİGAT YÖNETMELİĞİ’nde ; Elektronik tebligat adresi alma zorunluluğuna tabi olanlar için yapılacak başvuru 

    MADDE 6 

    (1) 5 inci maddenin birinci fıkrası kapsamında kalanlar için başvuru, zorunluluğun başladığı tarihten itibaren bir ay içinde ilgili kurum, kuruluş veya birlik tarafından PTT’ye yapılır. 

    (2) Başvuruya aşağıdaki bilgi ve belgeler eklenir: …………………… 

    c) Türk vatandaşı gerçek kişiler için Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası da dâhil olmak üzere kimlik bilgileri; yabancı gerçek kişiler için yabancı kimlik numarası da dâhil olmak üzere kimlik bilgileri. …………………………………. 

    (3) PTT, ikinci fıkrada belirtilenler dışında da bilgi ve belge talep edebilir. Buna ilişkin usul ve esaslar Bakanlığın uygun görüşü alınmak suretiyle PTT tarafından belirlenir.


    Yeni kurulmuş, herhangi bir çalışanı olmayan ve bu nedenle SGK işyeri sicil dosyası bulunmayan kurumlar için de SGK e-tebligat başvurusu zorunlu mudur?

    SGK işyeri İşveren dışında olanların e tebligat başvuruları isteğe bırakılmıştır.


    SGK e-Tebligat Başvuru Süresinin Uzatılmasına İlişkin Duyuru

    11.12.2021

    24.9.2021 tarihli 31608 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanan “Sosyal Güvenlik Kurumunca Elektronik Ortamda Yapılacak Tebligata İlişkin Yönetmelik” ‘ in 7 inci maddesine göre elektronik tebligat adresi almak zorunda olan işverenler, yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihi takip eden üç ay içinde başvuru yapmakla yükümlü tutulmuştur. Yönetmeliğe göre bu süre 31.12.2021 tarihinde sona ermektedir.

    Kurumumuzca, elektronik ortamda yapılacak tebligata İlişkin usul ve esasları açıklayan genelgenin 10.12.2021 tarihinde yayımlanması ve e-tebligat sisteminin aynı tarihte açılması nedeniyle sistem üzerinde aşırı yoğunluk meydana getirmiştir.

    Bu nedenle 31.12.2021 tarihinde sonra erecek olan başvuru süresi 31.01.2022 tarihine kadar uzatılmıştır.

    Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

    SGK


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikE-arşiv Fatura yerine e-fatura düzenlenmesi halinde özel usulsüzlük cezası düzenlenebilir mi?
    Sonraki İçerik2022 yılında basit usul vergi mükellefleri beyanname verecek midir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz