Ana Sayfa Vergi 2022 yılında basit usul vergi mükellefleri beyanname verecek midir?

    2022 yılında basit usul vergi mükellefleri beyanname verecek midir?

    1044
    0

    2022 yılı şubat ayında basit usul beyannamesi verilecek mi?

    Basit usul vergi mükellefleri 2021 yılı dahil bundan sonraki yıllarda da Yıllık GV beyannamesi vermeyecekler. Ancak; Kayıtlarını Defter beyan sisteminden yapmaya devam edeceklerdir. 

    Konu ile ilgili duyuru oda web sayfasından daha önce yapılmıştır Aşağıdaki linki inceleyiniz. 

    https://www.ismmmo.org.tr/dosya/2870/Mevzuat-Dosya/26102021-7338-sayili-kanun-aciklamasi.pdf


    2021 yılı ve devamında Basit usul mükellefleri için defter beyana kayıt yapılmaya devam edilecek midir? 2021 yılı ve takip eden yıllar için beyanname verilecek midir? 

    Basit usul vergi mükellefleri 2021 yılı dahil bundan sonraki yıllarda da Yıllık GV beyannamesi vermeyecekler. Ancak; Kayıtlarını Defter beyan sisteminden yapmaya devam edeceklerdir.


    Basit usule tabi Ticari Taksi sahibi yanında kısmi süreli işçi çalıştırabilir mi? Asgari ücretle çalıştırdığı kişilerin vergisini kim ödeyecektir?

    Basit usulde vergilendirilen mükellefleri yanında çalışanların yanında çalışan kişilerin vergilendirilmesini düzenleyen GVK 64. maddesi 01/01/2022 den itibaren yürürlükten kaldırılmıştır. (7349 Sayılı Kanun) Vergileme olmayacak, sadece SGK işlemi yapılacaktır.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİşçi çalıştırmayan önceden SGK dosyası olan iş yerleri SGK e-tebligat sistemine başvuru yapmalı mıdır?
    Sonraki İçerikİşverenin işçisinden az SGK prim ödeyemez kuralı devam ediyor mu?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz