Ana Sayfa Muhasebe 7326 sayılı stok affının son ödeme tarihi nedir?

    7326 sayılı stok affının son ödeme tarihi nedir?

    7326 sayılı kanun Stok affı uygulaması

    856
    0

    Firmamızda kayıtlarda yer aldığı halde işletmede bulunmayan emtialar mevcuttur.7326 sayılı kanun kapsamında yapılandırmak istiyoruz. Kayıtlarda bulunan fazla emtiayı ağustos döneminde fatura kesip ağustos ayı kdv 1 beyannamesinde mi bildirmek gerekli ve ödemenin ilk taksidi 26.09.2021 tarihine kadar mı olmalıdır?

    Firmamızda kayıtlarda yer aldığı halde işletmede bulunmayan emtialar için düzenlenecek fatura ÖZEL KDV beyannamesi ile 31/08/2021 tarihine kadar GİB bdp programından STOK BEYANI BEYANNAMELERİNDEN 6/2-a kodlu beyanname verilecektir.

    NORMAL KDV beyannamesi ile beyan EDİLMEZ.

    BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN

    7326 SAYILI KANUN GENEL TEBLİĞİ

    (SERİ NO: 1)

    B- KAYITLARDA YER ALDIĞI HÂLDE İŞLETMEDE MEVCUT OLMAYAN EMTİA, MAKİNE, TEÇHİZAT VE DEMİRBAŞLAR

    7326 sayılı Kanunun 6 ncı maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendi hükmü ile gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerine, kayıtlarında yer aldığı hâlde işletmelerinde mevcut olmayan emtia, makine, teçhizat ve demirbaşlarını 31 Ağustos 2021 tarihine (bu tarih dâhil) kadar fatura düzenlemek ve her türlü vergisel yükümlülüklerini yerine getirmek suretiyle kayıt ve beyanlarına intikal ettirmeleri ve böylece kayıtlarını fiili duruma uygun hale getirmeleri imkanı verilmiştir.

     1- Kapsam

     Kayıtlarda yer aldığı hâlde işletmede mevcut olmayan emtia, makine, teçhizat ve demirbaşlara ilişkin hüküm, bütün gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerini kapsamaktadır. Uygulama kapsamına; ferdi işletmeler, adi ortaklıklar, kollektif şirketler, adi komandit şirketler ile sermaye şirketleri, kooperatifler, iktisadi kamu kuruluşları, dernek ve vakıflara ait iktisadi işletmeler ve iş ortaklıkları dâhil bulunmaktadır.

     2- Belge Düzeni

    Madde kapsamında düzenlenecek faturalarda alıcıya ilişkin bilgiler yerine, “Muhtelif Alıcılar (7326 sayılı Kanunun 6/2 maddesi çerçevesinde düzenlenmiştir)” ibaresi yazılacaktır.

     3- Değer Tespiti

     Faturada yer alacak bedel, emtialar bakımından aynı nev’iden emtialara ilişkin cari yıl kayıtlarına göre tespit edilen gayrisafi kâr oranı, makine, teçhizat ve demirbaşlar bakımından mükelleflerin kendilerince veya bağlı oldukları meslek kuruluşunca tespit edilecek rayiç bedelleri dikkate alınarak tespit edilecektir.

     Gayrisafi kar oranının yasal kayıtlardan tespit edilemediği hallerde de, mükellefin bağlı olduğu meslek odalarının belirleyeceği oranlar esas alınacaktır.


    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik20/08/2021 tarih 29840888 sayılı SGK Genel Yazısı “Sel Felaketi Nedeniyle Erteleme”
    Sonraki İçerikStok affı kapsamında düzenlenecek fatura KDV beyannamesine dahil edilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz