Ana Sayfa Vergi 2020 yılında cirosu 43.000 TL olan gelir vergisi mükellefi 2021 yılında defter...

    2020 yılında cirosu 43.000 TL olan gelir vergisi mükellefi 2021 yılında defter beyan sisteminden defterlerini tutabilir mi?

    525
    0
    Firmamız fason ütü paketleme hizmeti işi ile iştigal etmektedir. 2018 yılı cirosu 158.000 TL olması nedeniyle 2019 yılında bilançoya geçmiştir. 2019 yılı cirosu 238.000 TL’dir. 2019 yılında da bilanço olarak devam etmiştir. 2020 yılı cirosu ise 43.0000 TL’dir. 2021 yılında defter beyan sistemine geçebilir mi?

    Verdiğiniz rakama göre DBS’den işletme defteri tutabilir.


    Gelir vergisine tabi işletme defteri olan mükellef için 2020/Ekim ayında Serbest Meslek mükellefiyeti açtık. 2021 yılında İşletme Defteri bilançoya geçecektir. SMK için defter bayandan devam edilecek sanırım. Bu mükellefin beyannameleri nasıl verilecektir?

     

    Beyannameler defter beyan sisteminden birleştirilerek verilecektir.

    GİB sitesindeki defter beyan sistemi bölümündeki kılavuz, broşür vs bilgileri inceleyiniz.

    https://www.defterbeyan.gov.tr/documents/kilavuz/bilancousulunetabideftersorgulamakilavuzuvol1.pdf


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2021 Değer Artış Kazancına İlişkin İstisna Tutarı
    Sonraki İçerikSporcu Ücretlerinden Tevkif Yoluyla Alınan Gelir Vergisi Üzerinden Belirlenen Payın Özel Hesaba Aktarılması, Kullanılması Ve Denetimi Hakkında Yönetmelik

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz