Ana Sayfa Vergi 2019 yılında eksik beyan edilen asgari geçim indirimini 2020 yılında muhtasar beyannamede...

2019 yılında eksik beyan edilen asgari geçim indirimini 2020 yılında muhtasar beyannamede indirim yapabilir miyim?

548
0

Muhtasar beyannamesinden düşülmesi gereken asgari geçim indirimi 2019 yılında eksik beyan edildiği tespit edilmiştir. 2020 yılında muhtasardan düşebilir miyiz?

2020 yılında düşülmez. İlgili dönem Muhtasar beyanname düzeltilmesi gerekir

1 Mart itibarıyla muhtasar ve prim beyannamesine geçiş olduğu için bina inşaatı yapan firmama ait şubat ayı muhsgk verdim ve V2 şubat bildirgesini onayladım. Yalnız mart ayı 2 günlük bildirgeyi birleşme olduğundan v2 den veremiyorum Muhtasar ve prim hizmet beyannamesini vermek istediğimde bana çalışan bilgileri dolu olamaz şeklinde uyarı veriyor. Ne yapmamız gerekiyor?

Mart ayı işlemi için 1 Nisandan önce verilemez.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikGayrimenkul sermaye iradı ve diğer kazanç ve irat beyannameleri sadece Hazır Beyan Sistemi üzerinden 10/04/2020 tarihine kadar verilecek..
Sonraki İçerikÖnce İnsan… (TÜRMOB-Duyurusu-20.3.2020)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz