Ana Sayfa Muhasebe Zorunlu BES hesabında hangi ayın çalışan sayısı dikkate alınacak?

Zorunlu BES hesabında hangi ayın çalışan sayısı dikkate alınacak?

1058
0

Merhaba, İşyerimde, 01.01.2019 tarihinde 4 çalışanım vardı. 2 SGK’lı + 2 SGDP’li = 4 çalışan 13.01.2019 tarihinde bir SGDP’li çalışanım çıktı. 15.01.2019 bir SGK’lı çalışanı işe aldım. 01/2019 Aylık Prim hizmet belgesine bakıldığında çalışan kişi 5 gözükecek ama gerçekte 4 çalışan var. 01.01.2019 itibari ile de 4 kişi çalışıyordu. Bu durumda BES kapsamındayım değil miyim?

 

İşverenin 01.01.2019 tarihi itibariyle elinde bulunan son sgk tahakkukunun ekindeki hizmet listesinde çalışan sayısı toplamı dikkate alınır ki şu halde siz sisteme dahil edilmemeniz gerekmektedir.

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Zorunlu BES’in 5 kişi hesabında 45 yaş üstü kişiler sayılacak mı?

 

Zorunlu BES’e hangi ayda geçilmeli?

 

2018 Aralık ayında işten çıkan 2 kişi sonrası 3 çalışanı kalan işyeri zorunlu BES’e tabi olur mu?

 

Zorunlu BES sistemine girmiş ve daha sonra ayrılmış kişiler tekrar sisteme dahil olabilirler mi?

 

 

 

Önceki İçerikArkadaşı ile tartışıp izinsiz bir şekilde işi bırakan işçiyi tazminatsız çıkartabilir miyiz?
Sonraki İçerikMali Müşavirler miras kalan hatlı ticari minibüs işi yapabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz