Ana Sayfa Muhasebe Mali Müşavirler miras kalan hatlı ticari minibüs işi yapabilir mi?

Mali Müşavirler miras kalan hatlı ticari minibüs işi yapabilir mi?

1132
0

Kendi tarlamda kullanmak üzere kendi adıma traktör satın alabiliyor muyum? Ayrıca babamdan kalan miras içerisinde bir adet ticari minibüs ve bir adet ticari hat var. Bunları üzerine yapabileceğimiz başka mirasçı yok. Bu durumda bunların satışını mı yapmam gerekiyor?

 

Mesleki faaliyeti serbest olarak sürdürmeniz halinde ticari faaliyette bulunamazsınız. Zirai faaliyette böyle bir yasak yok mesleki faaliyetin yanı sıra zirai faaliyette bulunabilirsiniz.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

SMMM olarak faaliyet gösteren kişi aynı anda başka bir SMMM ve bağımsız denetim şirketinin ortağı ve müdürü olabilir mi?

 

Firmanın bağımlı çalışan SMMM’si aynı firmada tasfiye memuru olarak görevlendirilebilir mi?

 

Asgari Ücret 2019 – İSMMMO açıklaması

SMMM tabelasında bulunması gereken zorunlu kelimeler hangileridir?

 

 

Önceki İçerikZorunlu BES hesabında hangi ayın çalışan sayısı dikkate alınacak?
Sonraki İçerikOcak ayında verdiğimiz aralık ayı muhasebe hizmeti için Serbest Meslek Makbuzunu hangi tarihli düzenlemeliyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz