Ana Sayfa Muhasebe Zorunlu BES’e hangi ayda geçilmeli?

Zorunlu BES’e hangi ayda geçilmeli?

1267
0

 

Zorunlu BES’e geçiş işlemleri için Kasım ayı sayısı 5 ise ocak bordrosu zorunlu BES kapsamındadır. Peki Aralık sayısı 5 ise Şubat bordrosunda zorunlu Bes kapsamında mıdır?

(08.01.2019 20:19)

Fiili çalışan sayısının tespitinde elinizdeki son sgk tahakkukundaki sayı 01.01.2019 sonra Şubatta 5 ve üzeri oluyorsa Şubatta, Nisanda 5 ve üzeri oluyorsa Nisan ayında otomatik katılıma geçebilirsiniz.

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Zorunlu BES uygulamasına esas işçi sayısında bağkur’lu işveren de hesaba katılacak mıdır?

 

Zorunlu BES’ten hemen cayabilir miyim?

 

İşverenlerin zorunlu BES otomatik katılım uygulaması kapsamındaki yükümlülükleri nelerdir?

 

Zorunlu BES’teki devlet katkısının sınırı var mı?

 

Zorunlu BES’te ödeme günü nasıl belirlenir?

 

 

Önceki İçerikKıdem tazminatına ilişkin aylık katsayı tutarları nedir?
Sonraki İçerik20 günden fazla çalışması olan işçi hangi kodla bildirilmelidir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz