Ana Sayfa Muhasebe 2018 Aralık ayında işten çıkan 2 kişi sonrası 3 çalışanı kalan işyeri...

2018 Aralık ayında işten çıkan 2 kişi sonrası 3 çalışanı kalan işyeri zorunlu BES’e tabi olur mu?

1012
0

Aralık/2018 döneminde 5 çalışan personeli bulunan kurumun bu çalışanlarının 2’si ay sonunda işten çıkmıştır. Bu durumda şirketin aralıkta çalışan sayısını 3 mü yoksa 5 olarak mı dikkate almalıyız? Zorunlu BES uygulaması açısından cevap verebilir misiniz?

Aralık Ayı APHB hizmet listesinde çalışan 5 olacaktır çıkan işçi 2 yazacaktır. Zorunlu BES açısından ise 01.01.2019 tarihi itibariyle elinizdeki ve sistemde son sgk tahakkuku üzerinden hareket edileceği belirtilmiştir.

Durumunuzu belgeleriyle ; genel@tsb.org.tr adresine bildirip bilgi isteyiniz.

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

SGK teşvikinde ortalama çalışan sayısı hesabına emekli çalışanlar katılır mı?

 

Zorunlu BES – Tedrici katılım tarihinden sonra çalışan sayısının değişmesi işvereni nasıl etkileyecektir?

 

Zorunlu BES için çalışan sayısı nasıl ve hangi tarih esas alınarak hesaplamalıdır?

 

Çalışanların İşverenleri Aracılığıyla Otomatik Olarak Emeklilik Planına Dahil Edilmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik (Karar Sayısı: 513)

 

Zorunlu BES uygulamasına esas işçi sayısında bağkur’lu işveren de hesaba katılacak mıdır?

 

 

Önceki İçerikSatıcıdan fatura almazsam cezası var mı?
Sonraki İçerikKıdem tazminatına ilişkin aylık katsayı tutarları nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz