Ana Sayfa Muhasebe Zorunlu BES’in 5 kişi hesabında 45 yaş üstü kişiler sayılacak mı?

Zorunlu BES’in 5 kişi hesabında 45 yaş üstü kişiler sayılacak mı?

2910
0

…2019 Ocak ayından itibaren şirkette çalışan sayımız 5 kişi ancak bir kişi 45 yaş üstü. Yasada 5 kişi ve üzeri çalışanların zorunlu BES yaptırılması gerekiyor. Bankaya gittiğimizde bir kişi 45 yaş üstü olduğu için sisteme dâhil olmuyor. Çalışan sayınız 4 kişi oluyor ve sisteme girmeniz gerekmiyor dedi ve sistem bu şekilde açılmıyor kabul etmiyor diye cevap aldım. Sisteme dâhil olmamız gerekiyor mu ben bu şekilde bir yazı göremedim?
(19.12.2018)

Çalışanların otomatik katılıma dâhil olma şartlarını taşıyıp taşımadıklarına bakılmaksızın (45 yaş altı/üstü çalışan sayısı, yerli/yabancı/yurtdışında çalışan, şubelerdeki ve/veya birden fazla işyeri noktasında çalışan ayrımı yapılmaksızın) Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğine göre SGK’ya yapılan bildirime göre işverene bağlı olarak çalışan sayısı hesabı yapılır.

 

 


Kaynak:ISMMMO
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebe News veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Otomatik BES katılım sistemindeki devlet katkıları nelerdir?

 

Otomatik BES ile Diğer BES’ler birleştirilebilir mi?

 

İş yeri değişikliğinde otomatik BES primi ne olacak?

 

Otomatik BES priminden sisteme giriş kesintisi yapılır mı?

 

İşsiz kalan bir çalışan BES otomatik katılım sisteminde kalmaya devam edebilir mi?

 

 

 

 

 

Önceki İçerikSinema filmi faaliyeti ticari kazanç mı yoksa serbest meslek faaliyeti mi?
Sonraki İçerikVergi kesintisine tabi olmayan ücret gelirinde beyan sınırı var mıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz