Ana Sayfa Vergi Yurtiçi uçuşlarda ne zamana kadar KDV oranı %1’dir?

Yurtiçi uçuşlarda ne zamana kadar KDV oranı %1’dir?

Yurtiçi uçuşlarda ne zamana kadar KDV oranı %1 olur?

1591
0

Aralık 2019 da aldığımız aracın, GTIP Numarası 87-03 olarak geçiyor.

Araç ruhsatında araç cinsi Kamyonet, araç kullanımı hususi-yük nakli olarak yazmaktadır.

Aracın satısı için keseceğimiz faturada, satış bedeli + %18 KDV mi, satış bedeli + %1 KDV mi olmalıdır?

GIB Portali e-arşiv fatura türleri, Satış- İade- Tevkifat-İstisna- Özel Matrah Seçenekleri mevcuttur, hangisini seçmeliyiz?

Bu aracın satış faturasını, BA formunda beyan ederken, fatura KDV dâhil rakamı mı yoksa hariç rakamı mı beyan etmeliyiz?

1- %18 KDV’li fatura düzenlemelisiniz.

2- Satış faturası seçeneği ile faturanızı düzenleyebilirsiniz.

3- B formlarına KDV HARİÇ tutarlar yazılır.

 “GEÇİCİ MADDE 5- (1) Hava yolu ile yolcu taşımacılığı hizmetlerine, 30/6/2020 tarihine kadar (bu tarih dâhil), bu Kararın 1 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde belirtilen katma değer vergisi oranı uygulanır.” denmektedir. Firmamız hava yolu yolcu taşıma araçlarının mürettebatıyla birlikte kiralanması işi yapmaktadır. Kendi bünyesinde uçağı yok ancak uçuş yapacak müşteri bulduğu zaman başka şirketlerden uçuş için özel jetleri saat ya da uçuş bazlı kiralayıp, pilotunu ekibini organize ederek, bulunan müşteriyi yurt içi yurt dışında istediği ülkeye şehre götürüp getiriyor.

Yukarıda covid nedeniyle çıkan madde ile yurt içi hava yolunda KDV’nin yüzde 1 olduğu anlaşılmaktadır. Yukarıda anlattığım şekilde faaliyetini gerçekleştiren mükellefimiz yurt içi uçuşlarında KDV 1 olarak kesebilir mi?

30/06/2020 kadar yurt içi yolcu taşımada KDV %1 uygulanır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

İç hat uçuşları bugün itibariyle başladı.. 01.06.2020

Dijital Pazarla tarımda üretici daha fazla gelir elde edecek, tüketici de tarımsal ürünlere daha…

Yurt dışında geçici süreyle çalışan personelimizin iş kazası geçirmesi durumunda SGK bildirimi yapılmalı mıdır?

Önceki İçerikTarım üreticilerine toplamda 294 milyon 243 bin lira destek daha ödendi
Sonraki İçerikAkkuyu Nükleer Güç Santrali’nde birinci ünite 2023’te devreye alınacak

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz