Ana Sayfa Muhasebe Yurt dışından elde ettiğimiz gelirler için fatura düzenlemeli miyiz?

Yurt dışından elde ettiğimiz gelirler için fatura düzenlemeli miyiz?

849
0

Yurtdışında web sayfası oluşturuyoruz. Google bizim bu web sayfasının bir kısmını kiralayarak elde ettiği gelirin % 60’lık kısmını bize yurt dışından havale yapıyor. Yurt dışından gelen ödeme Google Ireland LIMITED TL olarak gelmektedir.
Gelirimizi ne şekilde beyan edeceğiz?
KDV’siz hizmet faturası mı keseceğiz?
Sorumlu sıfatıyla KDV beyanı mı? Yoksa stopaj işlemi yapacağız?

Gelir için KDV siz fatura düzenleyeceksiniz.(Hizmet ihracı istisnası ) Hizmet ithal edilirse sorumlu sıfatı ile KDV beyannamesi verilir. Siz ithal etmeyip ihraç ediyorsunuz.

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Yurt dışına satacağımız numune ürünler için fatura düzenlemek zorunda mıyız?

 

 

Yurt dışındaki satıcıya düzenlenen ciro primi (credit note) için fatura kesilir mi?

 

 

Müşteriye yurtdışında teslim edilen ürünün faturasını Türkiye’de düzenlersem KDV olur mu?

 

 

Önceki İçerikŞahıs firmalarında firma kurulmadan önce şirket sahiplerine ait araçların giderlerini nasıl gider olarak yazabiliriz?
Sonraki İçerikİş yerlerine yapılan sigorta giderleri direkt gidere mi yazılır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz