Ana Sayfa Muhasebe Yurt dışına yapılan ürün teslimlerinde nakliye bedellerinin müşteriye faturalandırılması durumunda KDV beyannamesinde...

Yurt dışına yapılan ürün teslimlerinde nakliye bedellerinin müşteriye faturalandırılması durumunda KDV beyannamesinde hangi kod ile bildirim yapılmalıdır?

1901
0

Yurtdışına mikro ihracat yapan bir firmayız. Yurt dışına gidecek ürünün nakliye bedelini biz ödeyip müşteriye fatura ediyoruz. Nakliye bedeli bize KDV’siz kesilmektedir. Düzenlediğimiz faturadaki nakliye bedelinin istisna kodu hizmet ihracatında mı gösterilmesi gerekir yoksa 350 kodda diğerleri adı altında mı?

Bahse konu olan ürün teslimidir. KDV beyannamesinde 301 KOD’da beyan edilir.

E-ticaret yapan şirketimiz gönderdiği ürünlerin bedeline ek olarak ayrıca kargo bedeli yansıtmaktadır. Bunun gelir kalemini 649 olarak kaydediyoruz. Fakat KDV beyanı verirken bunun matrahını tevkifat uygulanmayan işlemelerdeki matrahta mı yoksa diğer işlemler altında diğerleri kısmında mı bildirim yapılması gerekir?

KDV beyannamesinde normal teslimler arasında yer alır.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikYabancı uyruklu çalışanların Türk vatandaşı olması durumunda çalışma izin iptali nasıl yapılacak?
Sonraki İçerikRaporlu olan personeli işten çıkartabilir miyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz