Ana Sayfa SGK Raporlu olan personeli işten çıkartabilir miyiz?

    Raporlu olan personeli işten çıkartabilir miyiz?

    Raporlu işçinin işten çıkarılması

    471
    0

    Uzun süreli Rapor alınması sonucu gereklilik üzerine, istirahat devam raporlarının İhbar süresini 6 hafta geçmesi şartlarının oluşması sebebiyle fesih verilmiştir. Halen devam eden istirahat raporlarındaki 10 ar günlük çalışmadığı bildirimi yapılması esnasında, kesintisiz devam raporlarında çıkış tarihi, devam Rapor başlangıç tarihi sonrasına denk geldiğinden “personelim değildir” seçeneği ile rapor arşive atılamamaktadır. Devam edegelen istirahat rapor başlangıcı (yeni istirahat rapor başlangıç tarihi) sonrasında olması (Raporun ilk 10 günlük süresi içerisinde herhangi bir gün) çıkış tarihi 10 günlük süre içerisine de denk gelmemektedir. Zorunlu olarak 10 günden eksik rapor onayı yapılamadığından, çıkış tarihinden sonraki günler (10 günlük süre) de 10 günlük süreyi ancak tamamlaması durumu ile onaylarsak işverene cezai bir durum oluşturma olasılığı var mıdır?

    Raporlu işçinin iş sözleşmesinin feshi için o işçinin işyerindeki çalışma süresi ile rapor süresi arasında ilişki bulunmaktadır. 4857 sayılı İş Kanunu’na göre, işçinin uzun süreli ve kesintisiz devam eden bir raporu var ise, raporluluk süresinin ihbar süresini 6 hafta aşması durumunda, işverene raporlu işçinin iş sözleşmesinin feshi hakkını vermektedir. Dolayısıyla bu şekilde gerçekleşen fesihlerde haklı neden unsuru oluşmuş olmaktadır.

    Yargıtay 9. Hukuk Dairesinin 21.01. 2010 tarihli ve 2008/14616 E., 2010/795 K. sayılı Kararında; 

    “İşçinin tedavisi imkansız bir hastalığa tutulması hali düzenlenmiştir. İşçinin tutulduğu hastalığın tedavisinin bulunmaması yanında işyerinde çalışmasının sakıncalı olması da sağlık kurulunca belirlenmelidir. 4857 sayılı İş Kanununu da 25/I-b bendindeki bu düzenlemeye göre her iki şartın da bir arada bulunması gerekir (Yargıtay 9.HD. 10.11.2008 gün 2008/ 5816 E, 2008/ 30572 K.). Öte yandan 4857 sayılı Kanunun 25/1 maddesinin takip eden fıkrasında: (a) alt bendinde sayılan sebepler dışında işçinin hastalık, kaza, doğum ve gebelik gibi hallerde işveren için iş sözleşmesini bildirimsiz fesih hakkı; belirtilen hallerin işçinin işyerindeki çalışma süresine göre 17’nci maddedeki bildirim sürelerini altı hafta aşmasından sonra doğacağı belirtilmiştir.İşverenin İş Kanununun 25. maddesinin (a) ve (b) bentleri yönünden feshi haklı fesih olmayıp, işveren yürürlükte olan İş Kanunu hükümlerine göre kıdem tazminatı ödemekle yükümlüdür. Yasa, işverene derhal fesih hakkı tanımakla bu hak, işverenin bildirim sürelerine uyma ve ihbar tazminatı ödeme yükümlülüğünü ortadan kaldırır.”

     denilmiştir.


    Kaynak: İsmmmo, GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYurt dışına yapılan ürün teslimlerinde nakliye bedellerinin müşteriye faturalandırılması durumunda KDV beyannamesinde hangi kod ile bildirim yapılmalıdır?
    Sonraki İçerikFacebook’tan alınan faturalarda KDV 2 hesaplanmalı mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz